Allmänspecialist/Medicinskt ansvarig läkare MAL

Stockholms län
Ansök senast: 2023-04-30

Vi erbjuder dig

Husläkarmottagningen Liljeholmstorget söker nu en allmänspecialist som vill vara med och utveckla primärvården. Vi söker dig som är driven, ambitiös och social. Är du den vi söker?

Vi är en liten mottagning som ligger i vårdhuset på Liljeholmstorget, nära kommunikation, affärer och parkeringsplatser. Hos oss får du engagerade, hjälpsamma och drivna kollegor. Här hittar du specialistläkare i allmänmedicin, distriktssköterska, sjuksköterskor, undersköterskor, fotterapeut samt psykolog. Vår målsättning är att ha nöjda patienter liksom en god och trevlig arbetsmiljö med personal som trivs på arbetet.

Kvalifikationer/Arbetslivserfarenhet

 • Allmänspecialist 1-2 års erfarenhet

 

Om jobbet

Du kommer att ha sedvanliga arbetsuppgifter på en husläkarmottagning. Mottagningen har patienter i alla åldrar och i arbetet ingår akut och planerad patientmottagning samt hembesök vid behov. Vi arbetar i Take Care och skriver våra journaler själva. Finns möjlighet till att diktera om önskemål/behov finns.

Uppdrag som medicinskt ansvarig läkare (MAL) innebär att du är med och planerar verksamheten med fokus på medicinsk kvalité, introduktion av nya läkare och säkerställa att alla läkare har tillräcklig kompetens för sitt uppdrag. Vidare innebär det att ta fram medicinska rutiner för verksamheten och stötta verksamhetschef med utredning av medicinska avvikelser. Du kommer även ansvara för att rätt medicinsk utrustning finns på enheten, hålla dig uppdaterad på styrande dokument, nationella och lokala riktlinjer, lagar och förordningar för att säkerställa att vården bedrivs korrekt utifrån dessa och uppdatera dokument och personal när förändring sker. Ansvaret innefattar även att tillsammans med verksamhetschef driva kvalitetsutveckling, utbilda personal och kontinuerligt följa upp kostnader som genereras av läkares medicinska insatser, särskild medicinsk service och läkemedel, i enlighet med medicinska rekommendationer.

Arbetsomfattning: 100% Heltid.

På Husläkarmottagningen Liljeholmstorget arbetar vi i ljusa och trevliga lokaler som just nu är under uppfräschning. Bra kommunikation. Tunnelbana och bussar finns precis utanför.

Husläkarmottagningen Liljeholmstorget är även sedan en tid tillbaka en del av vårdgruppen Meliva - en vårdgrupp med fokus på primärvård vilket innebär att du som allmänspecialist hos oss har fler vårdkollegor i ditt nätverk.

Din profil

Vi är just nu i färd med att utveckla mottagningen. Vi söker dig som är utbildad specialist i allmänmedicin och som har erfarenhet inom primärvården. Som person behöver du vara flexibel, strukturerad, jordnära och som sätter patientens behov i centrum. Hos oss kommer du att arbeta i nära samarbete med samtliga professioner på mottagningen vilket ställer krav på god samarbetsförmåga och lyhördhet. Vidare kommer du att vara en viktig del i att utveckla och förbättra verksamheten.

Vi söker dig som är: 

 • Är specialist i allmänmedicin med en förmåga att se till både verksamheten och patienten från ett helhetsperspektiv. 
 • Du gillar att ta ett helhetsansvar för dina patienter och säkra kontinuitet och uppföljning.
 • Tror på värdet av kontinuitet, personcentrerat arbetssätt och bra bemötande.
 • Uppskattar att det är korta beslutsvägar.
 • Har en god samarbetsförmåga, flexibilitet och positiv inställning.
 • Som person är ansvarsfull, glad och positiv. Tycker om att arbeta i team, där vi känner patienterna tillsammans.

Om oss

Meliva är en bred vårdgrupp som växer på den svenska marknaden med primärvård, BVC och företagshälsa i fokus. Med innovativa vårdlösningar och en stark närvaro både fysiskt och digitalt, har vi ambitionen och kunskapen att bidra till utvecklingen av ett hållbart svenskt vårdsystem med patienten, kunden och vårdpersonalen i centrum.

Melivas resa i Sverige började under 2020 i samgåendet med ett flertal erfarna vårdgivare, och är redan en av landets allra största aktörer inom primärvård med omkring 90 000 listade patienter. Vi har en gedigen erfarenhet bakom oss med rötter från den finska vårdgivaren Mehiläinen, som sedan 1909 varit ledande inom sjuk- och hälsovården i vårt nordiska grannland. Mehiläinen var också tidigt drivande i digitaliseringen av vård i mobilen och datorn, en utveckling Meliva fortsätter att driva i Sverige.

Precis som Mehiläinen tar Meliva stolt arbetet vidare med livet som uppdrag. Oavsett var du möter oss har vi alltid den mänskliga omtanken i främsta rummet. Välkommen att följa med på resan!


Om anställningen

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidare

Lön: Fast månads- vecko- eller timlön

Arbetsgivare:

Kontakt: Annelen Gillblad

Mail: annelen.gillblad@meliva.se

Telefon: 070 295 55 57

Kontaktperson

Annelen Gillblad

annelen.gillblad@meliva.se

0702955557

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %