Medicinskt ansvarig läkare till Vårdcentral i Uppsala

Uppsala län
Ansök senast: 2023-06-30

Vi erbjuder dig

Är du den vi söker? Vi söker en allmänspecialist som vill vara med och utveckla primärvården i Uppsala. Vi söker dig som är driven, ambitiös och social.

Är du allmänläkare och vill ha en kombinerad tjänst som kliniker och MLA? Vi utökar en av våra mottagningar i Uppsala och behöver en driven och erfaren allmänläkare för att vara med och utveckla verksamheten.

Vårdcentralen har cirka 20 medarbetare; specialistläkare i allmänmedicin, distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, dietist, sjukgymnast, kurator och psykolog. Verksamheten omfattar ordinarie primärvårdsverksamhet samt Lättakut och förstärkt mottagning för psykisk hälsa. Hög medicinsk kvalitet och god tillgänglighet är några av våra fokus.

Hos oss får du engagerade, hjälpsamma och drivna kollegor. Vår målsättning är att ha nöjda patienter liksom en god och trevlig arbetsmiljö med personal som trivs på arbetet.

Kvalifikationer/Arbetslivserfarenhet

 • Allmänspecialist
 • Erfarenhet av ledarskap inom vården
 • Intresse av att utveckla och förbättra verksamheten; medicinsk kvalitet, arbetsmiljö och tillgänglighet

 

Om jobbet

Du kommer att ansvara för verksamheten tillsammans med mottagningens verksamhetschef. Din tjänst kommer att omfatta kliniskt arbete kombinerat med arbetsuppgifterna som MLA.

Mottagningen är i en utvecklings- och tillväxtfas då den flyttar in i nya lokaler efter sommaren och då får en större patientgrupp och fler medarbetare.

Uppdrag som medicinskt ledningsansvarig läkare (MLA) innebär att du är med och planerar verksamheten med fokus på medicinsk kvalité, introduktion av nya läkare och säkerställa att alla läkare har tillräcklig kompetens för sitt uppdrag. Vidare innebär det att ta fram medicinska rutiner för verksamheten och stötta verksamhetschef med utredning av medicinska avvikelser. Du kommer även ansvara för att rätt medicinsk utrustning finns på enheten, hålla dig uppdaterad på styrande dokument, nationella och lokala riktlinjer, lagar och förordningar för att säkerställa att vården bedrivs korrekt utifrån dessa och uppdatera dokument och personal när förändring sker. Ansvaret innefattar även att tillsammans med verksamhetschef driva kvalitetsutveckling, utbilda personal och kontinuerligt följa upp kostnader som genereras av läkares medicinska insatser, särskild medicinsk service och läkemedel, i enlighet med medicinska rekommendationer.

Mottagningen är en del av vårdgruppen Meliva - en vårdgrupp med fokus på primärvård vilket innebär att du som allmänspecialist hos oss har många vårdkollegor i ditt nätverk.

Din profil

Vi är just nu i färd med att utveckla mottagningen. Vi söker dig som är utbildad specialist i allmänmedicin och som har erfarenhet inom primärvården. Som person behöver du vara flexibel, strukturerad, jordnära och som sätter patientens behov i centrum. Hos oss kommer du att arbeta i nära samarbete med samtliga professioner på mottagningen vilket ställer krav på god samarbetsförmåga och lyhördhet. Vidare kommer du att vara en viktig del i att utveckla och förbättra verksamheten.

Vi söker dig som är: 

 • Är specialist i allmänmedicin med en förmåga att se till både verksamheten och patienten från ett helhetsperspektiv. 
 • Du gillar att ta ett helhetsansvar för dina patienter och säkra kontinuitet och uppföljning.
 • Tror på värdet av kontinuitet, personcentrerat arbetssätt och bra bemötande.
 • Uppskattar att det är korta beslutsvägar.
 • Har en god samarbetsförmåga, flexibilitet och positiv inställning.
 • Som person är ansvarsfull, glad och positiv. Tycker om att arbeta i team, där vi känner patienterna tillsammans.

Om oss

Meliva är en bred vårdgrupp som växer på den svenska marknaden med primärvård, BVC och företagshälsa i fokus. Med innovativa vårdlösningar och en stark närvaro både fysiskt och digitalt, har vi ambitionen och kunskapen att bidra till utvecklingen av ett hållbart svenskt vårdsystem med patienten, kunden och vårdpersonalen i centrum.

Melivas resa i Sverige började under 2020 i samgåendet med ett flertal erfarna vårdgivare, och är redan en av landets allra största aktörer inom primärvård med omkring 90 000 listade patienter. Vi har en gedigen erfarenhet bakom oss med rötter från den finska vårdgivaren Mehiläinen, som sedan 1909 varit ledande inom sjuk- och hälsovården i vårt nordiska grannland. Mehiläinen var också tidigt drivande i digitaliseringen av vård i mobilen och datorn, en utveckling Meliva fortsätter att driva i Sverige.

Precis som Mehiläinen tar Meliva stolt arbetet vidare med livet som uppdrag. Oavsett var du möter oss har vi alltid den mänskliga omtanken i främsta rummet. Välkommen att följa med på resan!


Om anställningen

Omfattning: Helst heltid, minst 80%.

Anställningsform: Tillsvidare som inleds med provanställning

Lön: Fast månadslön

Arbetsgivare: Meliva

Kontakt: Lina Brandt

Mail: lina.brandt@meliva.se

Telefon: 073 211 15 54

Kontaktperson

Lina Brandt

lina.brandt@privat.regionuppsala.se

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %