Rehabkoordinator till Melivas vårdcentraler i Stockholm

Stockholms län
Ansök senast: 2023-06-06

Vi erbjuder dig

Vi söker dig som vill arbeta som rehabkoordinator till Melivas vårdcentraler i Stockholm. Hos oss får du möjlighet till omväxling då tjänsten är delad mellan flera vårdcentraler i Stockholm, anställning och tillhörighet är vid en "hem"-vårdcentral. Som rehabkoordinator inom Melivagruppen blir du även en del av ett större nätverk av kollegor som tillsammans är med och utvecklar svensk primärvård

Kvalifikationer/Arbetslivserfarenhet

 • Legitimerad arbetsterapeut, fysioterapeut eller sjuksköterska

Du behöver vara legitimerad i en sjukvårdsprofession eller socionom med flerårig erfarenhet av rehabilitering. Meriterande är Karolinska Institutets kurs "Koordineringsinsatser - att koordinera sjukskrivnings- & rehabiliteringsprocessen (7,5 hp)”.

Om jobbet

Reko stödjer sjukskrivna patienter i rehabiliteringsprocessen och ska underlätta för patienten att återgå i arbete eller inträda i arbetslivet. Insatserna ska komma tidigt men inte för tidigt. Det är angeläget med koordinering i nya fall, men att även ha en balans så att de med längre sjukskrivning också får tillgång till stödet. Reko ska bidra till samsyn och utvecklande av rutiner för en effektiv och patientsäker sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess på mottagningen.

Reko har tre arbetsområden: stöd till patienten, intern samordning av rehabilitering och sjukskrivning och samverkan med externa aktörer, till exempel Försäkringskassan och arbetsgivare.

Akademiskt primärvårdscentrum (APC) har nätverk och utbildning för reko. Att ingå i nätverket och delta i utbildningsinsatser är obligatoriskt för reko. 


Din roll

Vi söker dig som är legitimerad i en sjukvårdsprofession och som har erfarenhet inom primärvården. Som person behöver du vara flexibel, strukturerad, jordnära och som sätter patientens behov i centrum. Vi vill att du är kunnig, social, trevlig och ansvarstagande. Hos oss kommer du att arbeta på flera vårdcentraler vilket ställer krav på god samarbetsförmåga och lyhördhet. Vidare kommer du att vara en viktig del i att utveckla och förbättra verksamheten.

Vi söker dig som är: 

 • Har en god kommunikationsförmåga och fallenhet för att skapa goda relationer med både patienter och kollegor. 
 • Är lyhörd för våra patienters totala behov och du bemöter alla med ett professionellt och ödmjukt förhållningssätt. 
 • Du är stabil, har lätt att anpassa dig till olika situationer och arbetar bra i team så väl som självständigt. 
 • Trivs med att ta det ansvar och visa det engagemang som krävs på olika vårdcentraler.

 

Om oss

Meliva är en bred vårdgrupp som växer på den svenska marknaden med primärvård, BVC och företagshälsa i fokus. Med innovativa vårdlösningar och en stark närvaro både fysiskt och digitalt, har vi ambitionen och kunskapen att bidra till utvecklingen av ett hållbart svenskt vårdsystem med patienten, kunden och vårdpersonalen i centrum.

Melivas resa i Sverige började under 2020 i samgåendet med ett flertal erfarna vårdgivare, och är redan en av landets allra största aktörer inom primärvård med omkring 90 000 listade patienter. Vi har en gedigen erfarenhet bakom oss med rötter från den finska vårdgivaren Mehiläinen, som sedan 1909 varit ledande inom sjuk- och hälsovården i vårt nordiska grannland. Mehiläinen var också tidigt drivande i digitaliseringen av vård i mobilen och datorn, en utveckling Meliva fortsätter att driva i Sverige.

Precis som Mehiläinen tar Meliva stolt arbetet vidare med livet som uppdrag. Oavsett var du möter oss har vi alltid den mänskliga omtanken i främsta rummet. Välkommen att följa med på resan!


Om anställningen

Anställningsform: Heltid/deltid, ca 80-100%

Lön: Fast månads- vecko- eller timlön

Arbetsgivare: Meliva

Kontakt: Bodil Björnsdotter

Mail: bodil.bjornsdotter@meliva.se

Kontaktperson

Bodil Björnsdotter

bodil.bjornsdotter@kvam.nu

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %